Speelpleinwerking Kameleon is een speelplein gesitueerd in Herk-de-Stad. Al sinds ’83 amuseren wij ons met Herkse kinderen (en ouders) in de zomervakantie.

Wij, SPW Kameleon, zijn een jonge en gemotiveerde animatorgroep van rond de 30 animatoren, die van elke speelpleindag een feest willen maken. Onze animatoren zijn tussen de 16 en 25 jaar oud. Aan ervaring en creativiteit is er dus geen gebrek. Door en met elkaar en met de kinderen bezig te zijn leren we elke dag.

We zijn een inclusief speelplein en streven ernaar om alle kinderen welkom te heten! We doen ons uiterste best om onze locatie hierop aan te passen.

Speelpleinwerking is een vrijwilligersorganisatie. Dit wil zeggen dat al onze animatoren vrijwillig komen spelen en dus enkel een vrijwilligersvergoeding ontvangen. Op deze manier weten we dat onze animatoren op het plein staan omdat ze een hart hebben voor kinderen.

Elk jaar wordt onze animatorengroep opgefrist met nieuwe animatoren met frisse ideeën, zij krijgen een basis opleiding animator! Daarnaast hebben we ook animatoren die een cursus animator of hoofdanimator gevolgd hebben vanuit de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking.

Wil jij ook graag vrijwilliger worden bij Speelpleinwerking Kameleon, dit kan vanaf 16 jaar of het jaar waarin je 16 wordt. We organiseren elk jaar hiervoor een opwarmingsdriedaagse. Tijdens deze driedaagse leggen we je alle kneepjes van het speelpleinvak uit zoals spelletjes spelen, knutselen, zingen, inkleden in een thema, EHBO… Klinkt dit als muziek in je oren? Dan mag je ons altijd contacteren via facebook, instagram, e-mail… Aarzel zeker niet!

Niet alleen zijn wij een animatorengroep, wij zijn ook een hechte vriendengroep. Dit zorgt voor extra veel sfeer. Ons zal je nooit zien treuren, wij staan altijd met een brede glimlach klaar!

Een kind brengt zijn vakantie niet door op het speelplein. We streven ernaar dat elk kind vakantie beleeft op het speelplein. Wij hopen dan ook om u snel te ontmoeten op ons speelplein.

Kei veel speelplein-groetjes van SPW Kameleon Herk-de-Stad