De eerste week zit er op en wat een fantastische week was dat. De beschrijving van onze startdag konden jullie al lezen in de vorige post, hoe de rest van de week verlopen is, vinden jullie hier.

Onze jongste groep richtte zich deze week op de dieren uit de jungle. De biebels hebben hun eigen dierenmaskers mogen knutselen en ze hebben hun beste speurwerk moeten bovenhalen om de dieren in de natuur te kunnen vinden. Later in de week mochten ze ook met klei hun eigen mannetjes of dieren knutselen. Soms was er ook een rustig momentje, waarbij de monitoren een toneeltje over de dieren opvoerden of zelf een poppenspel in elkaar gestoken hadden. Op vrijdag konden de kinderen zich opnieuw laten omtoveren tot gekke wezens door zich te laten schminken. Kortom, het was een mega zotte eerste week.

De gabbers zijn deze week naar de jungle gereisd. Ze speelden spelletjes om alle badges te verzamelen en daardoor een supersurvivor van de jungle te worden. Ze legden super coole parcours af om hun behendigheid te testen en moesten soms zorgen dat ze snel weg konden lopen van de akelige dieren uit de jungle of samenwerken om de jungle te overleven! Nadat ze allemaal tot supersurvivor gekroond werden, hebben ze de gemene dieren verslagen die hen niet in de jungle wilden laten en hebben ze de jungle laten zien dat ook de gabbers daar thuishoorden. Op het einde van de week knutselden ze ook de zotste dieren.

Ook de tieners en toppers hebben er een zotte week vol survivaltechnieken opzitten. Dinsdag speelden ze een spel waarbij ze de saboteur dienden te ontmaskeren om zo het spel te winnen. Maar ook de saboteur kon het spel winnen door stiekem tussen de groepen te overleven. Woensdag moesten de kinderen hun sluipvaardigheden bovenhalen om zo de vlag van de andere spelers te gaan veroveren. Ook snelheid en behendigheid waren noodzakelijk voor de winst van de dag. Donderdag konden ze zelf grabbelen welke spellen ze gingen spelen en op vrijdag hadden ze alle overlevingsvaardigheden die ze de voorbije dagen geleerd hadden nodig om de moni die zich verstopte in het bos aan de hand van tips te ontdekken.

De eerste week zijn we dus al goed begonnen en we maken ons intussen helemaal klaar voor week twee in het thema ruimte. Hopelijk zien we jullie allemaal dan!

Categorie├źn: Ongecategoriseerd