Week 2 zit er ook alweer op. Met onze raket vertrokken de meeste groepen deze week op reis door de ruimte, waarbij ze tussenstops maakten op de verschillende planeten en zwaaiden naar alle ruimtewezens die ze zagen passeren op deze reis. Anderen bleven dan weer op planeet Aarde om zo de ruimtewezens te bestrijden.

De biebels zijn als eerste op ruimtereis vertrokken. Op maandag hebben ze de testen voor hun diploma van astronaut afgelegd: evenwichtswandelen, kunnen zweven…. Uiteindelijk hebben ze allemaal hun diploma gehaald en zijn ze dinsdag uiteraard naar alle planeten mogen reizen zoals Jupiter, Mars, Saturnus… met de raket die ze zelf hebben mogen verven. Donderdag zaten ze vast op de maan, maar niet getreurd, want daar hebben ze spelletjes gespeeld samen met de aliens. Tijdens het spelen waren de moni’s de sleutel kwijtgeraakt van de raket. Toen meneer Olli hulp vroeg om de sleutel te zoeken gingen de speurbiebels op zoek en vonden ze vrij snel de sleutel. Vrijdag zijn ze veilig terug op de aarde geland na deze spannende ruimtereis.

De gabbers vertrokken deze week ook op ontdekkingstocht door de ruimte in hun spaceshuttle. Maandag maakten ze kennis en moesten ze opdrachten op elke planeet van ons zonnestelsel voltooien. Dinsdag ontmoetten ze buitenaardse wezens waarvoor ze taken mochten in orde brengen, anders gingen de wezens hen vasthouden. Woensdag en donderdag legden ze een pad af op het reuzeganzenbord gelinkt aan allemaal toffe ruimtespelletjes. Ten slotte moesten ze vrijdag samenwerken om voor eens en voor altijd de helden van het zonnestelsel te worden.

De tieners en toppers vertrokken niet op ruimtereis, maar bij hen waren de aliens geland op de planeet aarde. Eerst leerden de oudsten meer over aliens en over de ruimte aan de hand van een superleuke quiz. Nadat ze hier meer over wisten, hebben ze kleine aliens geknutseld en hebben zij de lieve aliens, want dat bleken die wezens gelukkig wel te zijn, ook terug proberen thuis te brengen. Gelukkig is dat gelukt. Maar… opgepast er waren nog boze aliens in ons land, maar met de lasergeweren hebben ze hen kunnen verslaan.

Een fantastische week alweer, met als afsluiter bij de tieners lasergeweren van lasergun.be. Wij maken ons intussen klaar voor onze derde week in het thema van tv-programma’s. Tot straks voor alweer een fantastische week!