Wat vliegt de tijd voorbij, ook week 3 zit er alweer op. De helft van onze speelpleinzomer is al gepasseerd, maar er komen nog 3 fantastische weken en een superleuk slotfeest aan, dus het plezier blijft zeker gegarandeerd.

Deze week begonnen de biebels met een zoektocht naar karakters uit verschillende tv-programma’s. Vervolgens hebben ze leuke spelletjes gespeeld waarin deze bekende karakters voorkwamen tijdens het spelen. Ook hebben de kleinsten geprofiteerd van het goede weer deze week en hebben ze veel waterspelletjes gespeeld en een koud dipje genomen in het zwembad. En daarbij was het ook heel leuk om zichzelf en de monitoren van een koude douche te voorzien.

Ook de gabbers deden deze week allerlei spellen in het thema tv-programma’s. De eerste dag hielpen ze de honden van Paw Patrol om een hond in nesten te redden. Dinsdag was het programma F.C. De Kampioenen aan de beurt. De hond Nero was verloren gelopen. Om hem te vinden, moesten ze eerst in het bos alle personages zoeken. Daarna kregen ze een training met voetbal- en waterspelletjes. Donderdag hebben de gabbers zich gebaseerd op kookprogramma’s. Ze hebben het pizzaspel gespeeld en door het warme weer ook waterspelletjes. Vrijdag was het tijd voor de Olympische Spelen, waarbij het één tegen allen was met verschillende mini-opdrachten. Een waterballonnengevecht mocht uiteraard ook niet ontbreken.

De tieners en toppers begonnen op maandag in de onderwaterwereld van Spongebob. Ze speelden allerlei waterspellen, maar wisselden dit goed af met opdrogen in de zon. Dinsdag waren er twee verraders in de groep geslopen, die de spellen moesten saboteren. Met elke opdracht was geld te verdienen, waarmee ze hun vieruurtjes konden kopen. Hoe meer geld, hoe meer vieruurtjes ze kregen, maar zo kon de Mol natuurlijk niet winnen. Twee speurneuzen slaagden erin om beide mollen te ontmaskeren. Donderdag werden ze ondergedompeld in de wereld van De Buurtpolitie. Een van de monitoren had de vieruurtjes verstopt in een gesloten doos. Aan de hand van tips en sleutels konden de kinderen uiteindelijk de dader wel vinden en de lekkere ijsjes toch opeten. Vrijdag werden ze opgesloten in ons SPW Huis en moesten ze alles doen wat Big Brother hen vertelde, zoals een mijnenveld doorkruisen, met 3 op een stoel het evenwicht op 1 been bewaren, tekeningen van elkaar maken… Alle dagen werden gelukkig ook wat afgekoeld met verschillende waterspellen.

De kinderen en monitoren hebben er dus weer een hele leuke week opzitten. Maandag starten we met onze nieuwe week in het thema Tijdreizen. Met grote teletijdmachines zal iedereen terugkeren naar het verleden, maar ook eens een kijkje gaan nemen in de toekomst zal zeker het geval zijn. Op donderdag is het een speciale dag, want dan is het Dag van de Animator. Reden om te vieren dus. Wij kijken er alvast naar uit, hopelijk jullie ook!